marți, 2 aprilie 2013

unghii gel - istoric / avantaje-dezavantaje / recomandari


Unghii cu gel

Unghiile false sunt cunoscute de asemenea şi sub numele de unghii tehnice, unghii artificiale, unghii de modă, şi sunt extensii ale unghiilor naturale create cu ajutorul a diferite tehnici şi materiale.
Unghiile cu gel au apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite ale Americii. Inventatorul acestui tip de unghii a fost un medic stomatolog cu numele de Fred Slack, care a descoperit accidental unghiile false, în timp ce lucra la o dantură.
Rupându-i-se o unghie, el a încercat să îşi construiască una nouă, pentru a diminua durerea. Datorită faptului că durerea dispăruse şi unghia părea cât mai naturală, el a continuat cercetările de construcţie a unghiilor false.
De atunci s-au inventat diverse tehnici de modelare, de întreţinere şi de curăţare a unghiilor sau de expunerea la ultraviolete.  Tot în Statele Unite ale Americii a fost inventat gelul pentru construcţia unghiei false, aplicarea lui fiind dovedită a fi mult mai simplă pentru casnice.

Avantajele manichiurii cu gel

Printre avantajele purtării de unghii cu gel enumerăm ascunderea defectelor şi imperfecţiunilor unghiilor naturale, posibilitatea reparării unghiilor agăţate, fragile, deteriorate sau scurte.
Acest tip de manichiură ajută la prevenirea roaderii unghiilor naturale, a cuticulelor şi a ruperii acestora. Sunt folosite de cele mai multe ori de către persoanele care nu reuşesc să îşi crească propriile unghii aşa cum îşi doresc, din diferite motive.
Apelând la manichiura cu gel, mai ai următoarele avantaje:
  • Unghiile cu gel sunt mai rezistente decât unghiile naturale
Gelul UV (răşină polimerica) din care sunt confecţionate extensiile de unghii se întăreşte sub lumina ultravioletă; ca urmare, acest gel nu poate fi îndepărtat prin solvenţi organici (acetonă, spirt, diluanţi).
Manichiura durează mai mult
Visul de a menţine unele modele de unghii pictate extraordinar este acum realitate, unghiile cu gel menţinându-se în stare perfectă pentru câteva săptămâni.
Manichiura cu gel este o soluţie perfectă pentru acele femei care din diferite motive (fragilitate, factori mecanici) nu îşi pot păstra unghiile lungi.
Deşi ne bucurăm de faptul că manichiura cu gel poate dura trei săptămâni, uneori acest lucru poate instala monotonia. Din fericire, poţi reveni peste construcţie sau modelul de unghii cu orice ojă din dotare, iar când o îndepărtezi prin acetonă, vei reveni la modelul original.
In funcţie de priceperea manichiuristei, ai posibilitatea de a realiza o manichiură deosebită şi de a-ţi decora unghiile cu picturi, aplicaţii tridimensionale sau piercing-uri.

Unghii cu gel – dezavantaje şi riscuri

Printre dezavantaje însă se numără procedura în sine, necesitatea întreţinerii şi costurile, principalele acuzate fiind pila, care distruge patul unghiei şi lampa cu ultraviolete. Iată care sunt cele mai mari dezavantaje ale unghiilor cu gel:
  • Unghia naturală trebuie pilită
Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distruge. În realitate este adevărat că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită pentru ca gelul să aibă aderenţă.
  • Procesul de construire a unghiilor cu gel durează destul de mult
Mai întâi unghiile se pilesc, pentru a deveni aspre şi a permite ataşarea gelului. Odată aplicat gelul, trebuie întărit la lampa UV, preţ de câteva minute. Dacă vrei extensii, tehniciana trebuie să construiască unghia falsă pe un şablon de hârtie, iar pentru fiecare unghie trebuie din nou reluat procesul de uscare la lampa UV.

După ce acest aspect a fost îndeplinit pentru fiecare unghie în parte, manichiurista le dă unghiilor forma dorită şi le lustruieşte.  Se aplică apoi culoarea, care este de fapt un gel mai fin şi un alt strat de gel transparent pentru luciu. Ambele trebuie să stea pe rând la uscat, sub lampa cu ultraviolete.
  • Manichiura cu gel nu este complet waterproof
Dacă din orice motiv stai mult cu mâinile în apă (datorită jobului, îndeletnicirilor gospodăreşţi sau a unei vacanţe la mare), gelul se poate desprinde de pe unghie, afişând o pată albicioasă opacă, foarte inestetică.
  • Unghiile cu gel necesită întreţinere
Indiferent că modelul de unghii cu gel se poate menţine până la o lună de zile, unghiile false trebuie întreţinute la 2-3 săptămâni. În caz contrar, diferenţa dintre unghia nou crescută şi gel va arăta complet inestetic.
Intrucât sunt foarte practice, arăta impecabil mult timp şi sunt mai rezistente, unghiile cu gel pot da o dependentă minoră. În plus, din cauza faptului că patul unghiei este pilit şi deteriorat de la gel, fără manichiura cu gel, unghiile naturale pot arăta pentru o perioadă mai rău decât înainte de procedură.
Pentru multe dintre femei, dezavantajele care acompaniază manichiură cu gel pot fi de-a dreptul înspăimântătoare, în ciuda faptului că nevoia unor unghii rezistente şi bucuria unei manichiuri care durează 2 săptămâni nu poate fi negată de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu